Blog

Sander Terphuis zet de boel op scherp

Rikko Voorberg schreef op 30 september een prachtige column in het Nederlands Dagblad over het toetreden van de niet-gelovige PVDA-prominent Sander Terphuis tot de Christenunie (jammer genoeg achter de betaalmuur dus geen link). Volgens Rikko verbindt Christus zich niet aan politieke macht, laat staan een een politieke partij. 

Read More

Droogzwemmen is slecht voor je missie

Afgelopen week bezocht ik met Compassion een bedrijf in Nijverdal: Niverplast. De eigenaar van het bedrijf (Gerrit-Jan Nieuwenhuis) is het type ‘eigenwijze donder’ die je direct doet glimlachen. Denk aan de baanbrekend pionier Richard Branson en je hebt een plaatje van de uitstraling van Gerrit-Jan, compleet met baard en schalkse glimlach.

Niverplast is gedurende de jaren van haar bestaan veranderd van een eenmanszaak naar een grote speler op de wereldmarkt. Wat daar zeker bij heeft geholpen is dat Gerrit-Jan een flink deel van de filosofie van Ricardo Semler heeft overgenomen: geen managers, geen directieteam, geen groepsleiders, geen prikklokken, geen budgetten, geen prognoses, nauwelijks administratie en geen vergaderingen. Kortom alles wat conventionele bedrijven hebben is er bij Niverplast niet. 

Read More

Hoe zit het met verzoening?

Een boek wat bestaat uit een briefwisseling. Eerlijk gezegd had ik een beetje mijn twijfels toen het tweede boek van Mattias Rouw verscheen. Na het prachtig geïllustreerde boek over de woestijnvaders nu ineens een briefwisseling?

Read More