Schrijver

 
 
dsc_7577.jpg

Boek: Tegen de draad 

In 2005 schreef ik mijn eerste boek waarin ik op zoek ga naar het antwoord op de vraag hoe je Jezus kunt volgen in onze tijd. In het christendom van vandaag is Jezus gedegradeerd tot een toeschouwer van het leven. Een slappe, ietwat softe figuur die meer doet denken aan een maatschappelijk werker dan aan de Koning der koningen. Met dat beeld van Jezus is volgens mij iets grondig mis. Hoe meer ik de Bijbel lees, preken maak, studies voorbereid, hoe meer ik ontdek hoe tegendraads Jezus werkelijk is.

9789089120991-bijbel-dichtbij.jpg

Bijbel Dichtbij

Na het verschijnen van de Bijbel in Gewone Taal bleek er veel behoefte aan een toegankelijke studiebijbel die je ondersteunt met bijbellezen. Die goede inleidingen geeft op bijbelboeken, kadertekstjes met uitleg, dwarsverwijzingen naar andere bijbelgedeelten, landkaarten en themapagina's met bespreking.  

De 'Bijbel Dichtbij' vult dit helemaal in en helpt je met uitleg en toepassingen van de bijbel. Daarmee komt de bijbel dichtbij voor je in je stille tijd, maar ook op de bijbelstudiegroep, de huiskring of in de gemeente. Ik schreef een groot aantal toepassingen bij diverse bijbelboeken.